Mandelkakor med chokladfyllning

Knapriga mandelkakor i långpanna, med ljuvlig chokladkräm emellan. Glutenfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Chokladkräm:
  • 75 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • Garnering:
  • Valfritt godis eller strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandeln. Bred ut smeten i en form, 32x27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
  3. Chokladkräm:
  4. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
  5. Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara lite chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med godis eller strössel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…