Mandeltårta med rabarbergrädde

Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten. Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelbotten:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 200 g grovt mald eller finhackad sötmandel
  • Rabarbergrädde.
  • 250 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Dekoration:
  • 5 dl jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mandelbotten:
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln.
  4. Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
  6. Stäng inte av ugnen.
  7. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.
  8. Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna helt.
  10. Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern.
  11. Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…