Mango och chokladkaka

Tänk på att bröa formen noga så att kakan lossnar lätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g fryst mango eller 1 liten färsk
  • 100 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 1 ½ dl råsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk äggvita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form noga.
  3. Skala och skär mangon i små bitar.
  4. Hacka hälften av chokladen.
  5. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget.
  7. Tillsätt den hackade chokladen och 1 dl mangotärningar.
  8. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  9. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
  10. Stjälp upp kakan när den fortfarande är varm.
  11. Låt svalna.
  12. Blanda florsocker och äggvita till en tjock glasyr.
  13. Flaga resterande choklad till "spiraler" med hjälp av en potatisskalare.
  14. Toppa kakan med glasyr och lägg resterande mangotärningar och choklad på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept