Mango- och limecheesecake med mangogelé

Genom att kakan får baka vid låg temperatur får den en extra krämig konsistens och den milda mangosmaken kommer fram bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 3 lime
  • 3 msk konc exotisk juice
  • 1 mango
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vanilia eller vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Mangogelé:
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl stark mangojuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krossa kexen. Smält smöret och rör ner det i kexen. Tryck ut i botten på en springform ca 20 cm i diameter.
  3. Mixa philadelphiaost och florsocker i en matberedare. Tillsätt limeskal och saft,skuren mango och exotisk juice.. Mixa till en slät kräm. Rör till sist ner vanilia eller vaniljsocker och ägg.
  4. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedersta falsen i ugnen ca 60 minuter tills den stelnat. Låt den kallna.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kaltt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av juicen, ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Tillsätt resten av juicen och låt den svalna.
  6. Häll försiktigt gelén över cheesecaken och ställ den i kylen någon timme tills den stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…