Mangofromagebakelse med chokladrippel

En elegant bakelse som garanterat gör intryck som efterrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 chokladtårtbotten (färdigköpt)
  • Fyllning:
  • 6 gelatinblad
  • 1½ pkt fryst tärnad mango, 375g
  • Saft av 1 lime
  • 1 dl konc exotisk juice
  • 2 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 125 g hallon
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk olja

Gör så här

  1. Ta ut rundlar av chokladtårtbotten ca 6-7 cm i diameter med ett glas eller en cylinder. Lägg tårtbotten i botten på glaset eller cylindern.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kaltt vatten. Mixa mangon till en puré tillsammans med limejuicen. Vispa äggula och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner mangopurén och exotisk juice i äggsmeten.
  3. Vispa grädden styv. Vänd ner grädden i mangosmeten.
  4. Låt gelatinbladen rinna av och lägg dem i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme. Rör ner i en tunn stråle i mangosmeten.
  5. Häll i glaset eller cylindern och ställ den kallt över natten tills den stelnat.
  6. Smält chokladen i vattenbad tillsammans med olja.
  7. Ringla choklad över bakelserna och garnera med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…