Mannamummaläfsor med morötter

När jag hade kvarbliven mannagrynsgröt och tänkte göra mannagrynspudding. Drabbades jag av en enorm experimentlusta. Tack och lov för det, resultatet slog gumman och mig med häpnad. Serverade ljumna med lingongrädde som på bilden, blev det en härlig kaka till kaffet. Idag serverade jag de kvarvarande kalla med en enkel räkröra på till förrätt. Båda sätten blev höjdare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mannagrynsgröt (500 g)
  • 2 ägg
  • 1-2 morötter (100 g)
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk kardemumma (mald)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och finriv morötterna.
  2. Blanda gröt, ägg, strösocker och morötter, gärna med degkrokar.
  3. Blanda vetemjölet med kardemumma, bakpulver och bikarbonat.
  4. Rör ner vetemjölsblandningen i grötblandningen.
  5. Klicka med en matsked med råge på ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Forma med skeden till runda bullar som ligger väl åtskilda för de kommer att flyta ut.
  7. Grädda 1 fals under mitten i ca 20-25 minuter.
  8. Låt svalna av på plåten.
  9. Serveras ljummen med lingongrädde, eller kalla med t.ex skaldjursröra.
  10. Går bra att frysa och värma i mikron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…