Marängrulltårta med hallon och blåbär

Frasig rulltårta med kesella vanilj, blåbär och hallon- enklare och godare kan det inte bli. 95 kalorier per skiva 2 g fett 2 g protein 18 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1½ msk marsánpulver
  • 1 burk kesella vanilj, ca 250g
  • 100g frysta hallon
  • 100g frysta blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med oljan.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Vispa i sockret lite i taget. Blanda försiktigt i marsánpulvret med en slickepott.
  4. Bre ut marängen på bakplåtspapperet- men inte ända ut till kanten, eftersom marängen flyter ut i ugnen.
  5. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt svalna.
  6. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Bred ut kesellan på marängen, strö över bären.
  7. Rulla ihop marängen hårt från långsidan. Rulla in den i bakplåtspapper, plasta och ställ in i frysen minst 3 timmar.
  8. Ta ut rulltårtan en stund före servering och skär den i skivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…