Marängtårta med nutellafrosting

Ingen tackar nej till denna supergoda tvåvåningstårta med krämig nutellafrosting! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1½ dl äggvita
  • 3½ dl socker
  • 50 g mörk choklad, 64-70 %
  • Nutellafrosting:
  • 175 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g Nutella, rumsvarm
  • Garnering:
  • Ca 50 g mörk choklad, hyvlad
  • 2 msk hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till ca 55-60 grader under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
  3. Rita upp två cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Du kan öppna ugnen en gång under gräddningen och släppa ut lite ånga. De är färdiga när undersidan på marängerna känns torr och släpper från papperet. Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten. Låt marängerna svalna på papperen.
  4. Frosting:
  5. Vispa upp smöret. Sikta florsockret, det är viktigt att sikta så att det inte blir klumpar, och vispa i det i smöret. Tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät frosting. Blanda i Nutella.
  6. Bred hälften av frostingen över den första marängbotten, lägg på den andra botten och bred över resten av frostingen. Garnera med hyvlad mörk choklad och hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…