Mariabollar

En petit-choubakelse med en sprött täcke av mördeg och krämig fyllning. Underbart god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 75 g margarin
  • Petit-chouxsmet:
  • 2 dl vatten
  • 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 2½ dl vispgrädde
  • Ca 2 dl vaniljkräm (1 påse blandad med mjölk enligt instruktionen på förpackningen)
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Hacka samman mjöl, socker och margarin till en smidig deg. Låt ligga och vila kallt.
  3. Petit-chouxsmet:
  4. Koka upp vattnet och margarinet. Tillsätt mjölet.
  5. Låt koka tills smeten släpper botten, inte längre.
  6. Låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
  7. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  8. Klicka ut petit-chouxsmeten till bollar. Kavla ut mördegen till runda kakor ca 6 cm i diameter. Lägg mördegsrundlarna på petit-choubollarna.
  9. Grädda på falsen under mitt i ugnen ca 40 minuter.
  10. Vispa grädden hårt och blanda vaniljkräm till önskad smak.
  11. Gör ett litet hål i bollarna och fyll dem med gräddblandningen. Sikta över florsocker och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…