Marinerad bufféfilé.

Duka upp till fest där mycket går att förbereda. Tamarind finns att köpa där det finns asiatiska livsmedel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 1 dl rödvin
  • ½ dl tamarind, torkad, hackad
  • ½ dl japansk soja
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 spansk pepparfrukt, hackad
  • Sås:
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • 5 nektariner
  • Strimlat citronskal

Gör så här

  1. Dag 1: Putsa köttet fritt från fett och hinnor. Rör ihop marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och lägg kallt över natten.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på150 grader. Torka av köttet med hushållspapper. Bryn det runt om i en stekpanna så att det får fin färg. Lägg över i en ugnsform och stick i en stektermometer. Stek köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader, ca 10 min. Ta ut köttet och låt det svalna. Slå in i folie och ställ kallt i ett par timmar eller till nästa dag.
  3. Skiva köttet tunt och lägg upp på fat. Garnera med citronskal.
  4. Halvera och pensla nektarinerna med matolja. Salta och peppra lätt. Grilla med kupiga sidan upp 1-2 min tills de har fått färg. Servera till köttet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…