Marinerad fläskfilé

Detta är det bästa receptet för vårens alla bufféer och mottagningar. Den marinerade fläskfilén passar utmärkt på alla typer av tillställningar där maten ska vara förberedd i god tid. Servera med potatisgratäng eller en läcker sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • Kryddblandning:
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk finstött rosmarin
  • Marinad:
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ finhackad lök

Gör så här

  1. Klappa in kryddblandningen i köttet och bryn det för att få färg. Tillaga färdigt i ugn 225 grader, 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i ca: 1 cm tunna skivor.
  2. Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten. Toppa med finhackade färska örter vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept