Marinerad fläskfilé med rosmarin, citron och chili

En given bufférätt eller om du vill förbereda maten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Dressing:
  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 citron, strimlat skal och saft
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • ½ dl skivade svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stött vitpeppar

Gör så här

  1. Ugn 175°
  2. Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn tills innertemperaturen är 65°.
  4. Låt köttet kallna.
  5. Skiva köttet tunt, i ½ cm skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.
  6. Dressing: Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering.
  7. Lycka till! smaklig måltid!

Kommentarer

Supergott!!! Fräscht och smakade mycket gott!! Passar utmärkt på en buffé eller en varm sommardag! :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…