Marinerad herrgårdsstek

Passar till de tillfällena när man vill ha kallt kött som är klart i god tid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg rostbiff eller nötfransyska
  • Marinad:
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk grovmald vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg köttet i en form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och stek tills innertemperaturen är 65 grader, tar ca 1 tim.
  3. Koka under tiden marinaden i några minuter och låt den svalna. Lägg det varma köttet i en trång bunke eller i en fryspåse. Häll över marinaden som ska täcka köttet.
  4. Ställ kallt i minst 4 tim men helst över natten. Ta upp köttet och förvara det övertäckt. Skär det i riktigt tunna skivor. Gott med potatisgratäng och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept