Marinerad kyckling med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter

Marinerad kyckling som serveras med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 1½ msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • Apelsinsalsa:
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 2 apelsiner i små tärningar
  • 1 röd paprika i små tärningar
  • ½ kruka basilikablad, hackade
  • Sky:
  • 2 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning
  • ½ dl sherry eller torrt vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Ugnsbakade rotfrukter:
  • 4 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 liten aubergine
  • Olja
  • Salt

Gör så här

  1. Ugn 225°
  2. Lägg filéerna i en skål. Rör ihop marinaden, häll över filéerna och låt blandningen stå 30-40 minuter.
  3. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen.
  4. Borsta potatisen och skär i klyftor. Skala rödlöken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i rejäla bitar. Auberginen skärs i tjocka skivor som sedan halveras.
  5. Lägg alla grönsakerna i en ugnssäker form och droppa över olja och strö över salt.
  6. Baka i ugnen ca 30 minuter. Rör om någon gång.
  7. Låt kycklingfiléerna rinna av. Bryn dem i en stekpanna till fin färg och efterstek i ugnen, till en innertemperatur på 72°, ca 10 minuter.
  8. Droppa marinad över kycklingen under stektiden i ugnen.
  9. Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned.
  10. Späd med sherry eller vin och låt småkoka några minuter. Smaka av.
  11. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter.
  12. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr