Marinerad kycklingfilé med örtyoghurtsås

Detta är supergott och passar perfekt som bjudmat. Allt kan göras i förväg!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kycklingmarinad:
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ kruka färska örtkryddor, timjan eller oregano
  • Örtyoghurtsås:
  • ½ dl basilikablad, eller motsvarande fryst
  • ½ dl bladpersilja, eller motsvarande fryst
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olivolja ca 10 min på varje sida tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg de nystekta filéerna i en plastpåse och sedan en bunke. Häll i marinaden. Förvara i kylskåp tills servering och vänd någon gång.
  3. Vid servering, skär upp kycklingen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
  4. Örtyoghurtsås:
  5. Lägg basilika, persilja och den skalade vitlöksklyftan i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en sås.
  6. Blanda örtoljan med yoghurt i en skål och servera till kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept