Marinerade grillbitar

Genom att marinera köttet före grillningen får man det dels mörare, dels också fylligt kryddat. Det betyder med andra ord att man kan välja något enklare kött men ändå få ett utmärkt resultat på den färdiga rätten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kött i bitar, ca 4 X 2 cm (man kan välja ett enda köttlag eller blanda flera)
  • 2 dl längkornigt ris
  • Kryddor
  • Marinad:
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl äkta soja
  • 2 dl olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 kryddmått salvia
  • 1 kryddmått timjan
  • 1/2 kryddmått vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden, lägg i köttbitarna och låt dem stå på kallt ställe minst 2 tim.
  2. Koka riset 18 min i dubbla mängden lättsaltat vatten.
  3. Trä upp köttbitarna tätt på grillspett. Pensla med marinaden och grilla köttet 6-10 min, beroende på köttslaget och om man vill ha köttet rosafärgat inuti.
  4. Smaksätt riset med någon favoritkrydda (paprika, curry, kryddpeppar, mejram, persilja, lök).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Chinese barbecued spareribs

I boken ”Amerikansk mat för svenska hem” 1968, finns det här receptet på grillade revbensspjäll: ”Chinese Barbecued Spareribs”.