Marinerade grillbitar

Genom att marinera köttet före grillningen får man det dels mörare, dels också fylligt kryddat. Det betyder med andra ord att man kan välja något enklare kött men ändå få ett utmärkt resultat på den färdiga rätten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kött i bitar, ca 4 X 2 cm (man kan välja ett enda köttlag eller blanda flera)
  • 2 dl längkornigt ris
  • Kryddor
  • Marinad:
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl äkta soja
  • 2 dl olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 kryddmått salvia
  • 1 kryddmått timjan
  • 1/2 kryddmått vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden, lägg i köttbitarna och låt dem stå på kallt ställe minst 2 tim.
  2. Koka riset 18 min i dubbla mängden lättsaltat vatten.
  3. Trä upp köttbitarna tätt på grillspett. Pensla med marinaden och grilla köttet 6-10 min, beroende på köttslaget och om man vill ha köttet rosafärgat inuti.
  4. Smaksätt riset med någon favoritkrydda (paprika, curry, kryddpeppar, mejram, persilja, lök).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…