Marinerade kycklingspett med nudlar

Grillat eller som buffé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Ca små 30 spett
  • Marinad:
  • 1 dl soja japansk eller ljus thailändsk soja
  • Saften av 2 pressade lime
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 4 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • Nudlar:
  • 400 g asiatiska äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash
  • 150 g sockerärter
  • Nudelmarinad:
  • Den sparade kycklingmarinaden
  • 1 finstrimlad röd chilifrukt
  • 1-2 msk finriven ingefära
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll hälften (ca 1 1/2 dl) över kycklingen och spara resten till nudlarna. Låt kycklingen marinera någon timme eller gärna längre.
  3. Blötlägg spetten minst 30 minuter före tillagning.
  4. Sätt ugnen på 250°. Trä upp spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla dem gärna med 1 msk soja och 1 msk olja så får de lite finare färg. Stek 2–3 min på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta.
  5. Nudlar: Marinad: Finstrimla chilifrukten och ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt. Blanda ner den och ingefäran i marinaden.
  6. Ansa och strimla paprika och squash.
  7. Koka upp rikligt med vatten ­i en stor kastrull. Lägg ner nudlarna och koka 2 minuter. Lägg ner squash och sockerärter och låt koka med i 1­ minut. Häll av vattnet och tillsätt paprika och marinad. Rör om och tillsätt korianderbladen. Servera genast med spetten. Eller servera ljummet eller kallt på en buffé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept