Marinerade morötter i pak soiblad med rostade sesamfrön och balsamicovinegrett

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen här.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 10 pak soiblad
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala, skiva och skär morötterna i lägre och lite bredare julienne. Blanchera snabbt och kyl ned. Ta upp morötterna och marinera med äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar samt sesamfrön som rostats i torr stekpanna till de är gyllenbruna.Blanchera pak soibladen snabbt och kyl ned. Ta upp dem och låt dem torka på lite papper eller en handduk. Lägg lite morötter i varje blad och vik ihop. Reducera balsamvinäger tills 1/2 dl återstår, blanda med olivolja, salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…