Marinerade rödbetor med fetaost

En god förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g blandad sallad.
  • 1 pkt fetaost (250 g) eller getost
  • Cirka 1 dl groddar
  • 50 g valnötter eller färska fikon.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 30 minuter.
  2. Häll av kokvattnet och skala rödbetorna.
  3. Skär dem i klyftor.
  4. Blanda olja, balsamvinäger, honung, salt och peppar i en skål och lägg i rödbetorna.
  5. Blanda om och låt stå i minst 30 minuter.
  6. Fördela salladen på tallkriken och lägg de marinerade rödbetorna över.
  7. Toppa med fetaost, groddar, valnötter eller fikon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…