Marockansk Tagine

Tagine är en mustig och kryddstark köttgryta. En traditionell marockansk festmåltid bör innehålla minst en tagine. Lämpligt kött är skivor av lamm, bog eller rygg. Väljer man nötkött lämpar sig fransyska, rostbiff eller ytterlår.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött,bog, fransyska eller ytterlår
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • Olja
  • 0,5 dl hackad färsk persilja
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk färsk riven ingefära (överbliven färsk ingefära kan frysas)
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 1 påse kärnfria katrinplommon eller gröna oliver
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök grovt. Bryn kött och löksorterna i olja i en gryta. Tillsätt de hackade kryddgröna och övriga kryddor och låt fräsa med. Blanda ner tomater med spad. Salta och peppra.
  2. Låt sjuda under lock cirka 45 min. När några minuter av tillagningstiden återstår blandas katrinplommonen ner. Bryn sesamfröna i stekpanna i lite socker och olja. Strö över dem och bjud med couscous och eventuellt ett bröd.

Kommentarer

Riktigt mustigt och gott! Receptet kommer att sparas så att vi lagar det här fler gånger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…