Marockanska tonfiskbiffar

De här couscousbiffarna är fyllda med smaker - tonfisk, oliver, citronskal, persilja och härliga kryddor. Från kortserien Lev Bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 ½ dl couscous
  • Ca 400 g tonfisk på burk, avrunnen
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk mald spiskummin
  • 1 dl urkärnade och hackade kalamataoliver
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 uppvispade ägg
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en kastrull och häll över den i en värmesäker skål. Rör snabbt ned couscousen i buljongen och täck över med plastfolie. Låt dra ca 8-10 minuter. Rör couscousen fluffig med en gaffel.
  2. Blanda ned tonfisk, paprikapulver, spiskummin, oliver, citronskal, persilja och ägg i couscousen och krydda med svartpeppar. Rör om väl till en jämn smet.
  3. Skölj händerna med kallt vatten och forma bullar av smeten (ca 1 dl per bulle). Tryck till bullarna lätt så att de får formen av biffar. Det bör bli 8 biffar. Tryck inte ihop dem för hårt, då faller de sönder. Täck över och kyl 15 minuter tills de är fasta.
  4. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs biffarna i omgångar, ca 3-4 minuter per sida, tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…