Mascarpone, amarettikake- och chokladdessert

Ljuvlig, snabbgjord italiensk dessert där amarettikakorna är pricken över i som ger ett knaprigt tuggmotstånd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mascarponeost
  • 3 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 amarettikakor
  • Ca 35 g mörk choklad

Gör så här

  1. Separera äggulor från äggvitor. Vispa äggulorna och socker pösigt i en skål. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i blandningen.
  2. Blanda kaffe och konjak. Krossa amarettikakorna grovt och lägg dem i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte är genomblöta.
  3. Fördela hyvlad choklad och amarettikrosset i dessertskålar eller glas. Skeda över mascarponekräm och toppa med lite hyvlad choklad ovanpå. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…