Mascarponekräm med citron

Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig! Skippa amaretto aprikoserna till barnen och låt dem ta enbart skorpor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpor

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Visp äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp i ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering.
  3. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…