Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern "Peach Melba"! Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering och snabbt så har du en ljuvlig dessert!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl prosecco (mousserande vin eller alkoholfri cider)
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • ½ lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås:
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • ½ tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, ½ dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  2. Hallonsås:
  3. Lägg hallon, honung/socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen, nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…