Maskroskaka med citronsmak

Saftig, spännande och god kaka med maskrosblommor i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 stor citron, saft och skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½-1 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner grädde, smör, citronsaft och skal i äggblandningen. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Rör ner maskrosblommorna.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
  4. Sikta över rikligt med florsocker vi servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…