Maskrossirap

Gott till glass då som sås, men framförallt så används den till maskrosfromage. Kan även användas som dryck

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 9 dl socker
  • 0,5 dl maskrosgult (De gula bladen på maskrosblomman)
  • 2 bitar muskotblomma
  • 1 msk. citronsyra

Gör så här

  1. Koka vattnet och sockret 10-15 minuter.
  2. Tillsätt det maskrosgula och muskotblomman och koka utan lock ca. 1 timme. Rör i citronsyran och sila.
  3. Ger ca. 1 liter.
  4. Kan bevaras flera år

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…