Matig sallad med cannellinibönor

God sallad som passar till kyckling med krämigt täcke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl matvete (eller bulgur)
  • 100 g frysta gröna bönor
  • 1 burk cannellinibönor
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1-2 avokador
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Vinägrett:
  • ½ dl olja från rostad paprika på burk
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk pressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Tillaga matvetet enligt paketet. Låt svalna.
  2. Förväll de gröna bönorna hastigt i lättsaltat vatten.
  3. Skölj cannellinibönorna med vatten i en sil. Blanda dem med matvetet och gröna bönor.
  4. Skölj och torka salladen och riv den i grova bitar.
  5. Halvera tomaterna och skala och skär avokadon i bitar. Blanda allt.
  6. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Salta och peppra och blanda väl. Lägg upp salladen i en vacker skål eller på ett stort fat.

Kommentarer

Jag äälskar mat, och den här salladen blir man inte besviken på! Jag hade aldrig kommit på att para ihop cannellinibönor med avokado, tur att det finns folk som har sådana briljanta idéer! /Bodilla

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…