Matmuffins med bulgur

Överbliven bulgur är perfekt att tillsätta i matiga muffins. Dessa går blixtsnabbt att göra och är supergoda! Smaksätt gärna dina muffins med fetaost, soltorkade tomater, örter eller annat gott om du inte vill ha dom helt naturella.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl kokt bulgur
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite salt
  • 25 g smör
  • 1½ dl fil eller yoghurt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Nyp ihop blandningen med smöret och rör ner fil/yoghurt och sedan ägget. Rör till sist ner bulgurn.
  3. Fördela smeten i en plåt för muffins eller i pappersformar. Grädda ca 25 minuter tills muffinsen har fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…