Matpaj

En god och mättande paj med sparris och köttfärs som serveras med en sallad till. En syjunterätt från Marianne i V-Haninge.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl kallt vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fyllning 1:
  • 500 g köttfärs
  • 2 lökar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fyllning 2:
  • 1 klick margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 burkar sparris i bitar med spad
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen tills du har en fin slät deg, gärna i matberedare och låt den vila. Sätt ugnen på 225 °. Stek köttfärs och lök och krydda.
  2. Gör sparrisstuvningen genom att smälta margarinet och vispa ner vetemjölet. Späd med grädden och så mycket sparrisspad du behöver för att stuvningen ska bli ganska tjock. Sparrisen läggs i på slutet.
  3. Platta ut hälften av degen i smord ungssäker form och grädda 10 min.
  4. Häll på köttfärsröran och sen sparrisstuvningen ovanpå köttfärsen. Lägg över resten av pajdegen(den går bra att kavla ut mellan gladpack). Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg.

Kommentarer

Detta låter som ngt mannen kommer att tycka om.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…