Maya´s snabba kycklinggratäng

Använd färdiggrillad kyckling och färsk ananas är ett måste! Provat även med konserverad, men så mycket godare med färsk!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 röd paprika, strimlad.
  • 1 liten burk sparris
  • 1 liten burk champinjoner
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Milda matlagningsgrädde 4%
  • 3 msk Mango Chutney
  • 2 tsk Curry, gärna lite stark.
  • 2 msk chilisås
  • 2 kryddmått svartpeppar, grovmalen
  • 4-6 skivor färsk ananas skurna i bitar
  • Riven ost

Gör så här

  1. Lägg kyckling köttet (utan skinn och ben) i en eldfast form. Lägg över champinjoner, sparris, strimlad paprika och ananas i bitar. Ananasen ska täcka gratängen innan man lägger på såsen.
  2. Rör ihop grädde och crème fraiche med kryddorna och chilisåsen. Blanda väl och smaka så det inte är beskt! Tillsätt lite mer Chilisås i sådana fall. Strö över riven ost. In i ugnen på 200grader ca 20 minuter eller tills riset är klart!

Kommentarer

Jag gjorde denna utan sparris, men med färska champinjoner. Hur gott som helst, men jag tror att jag nästa gång ska ha i cashewnötter, för jag tror att det skulle kunna lyfta den här rätten upp till en femma i betyg. Tack för att du delade med dig av ett otroligt gott recept!
Smaken är ju olika, jag har provat även med färsk svamp och sparris och jag tycker det blir godast med konserverad :) Och sen kan jag berätta att djupfryst ananas funkade med kanon!
Hur kan du använda burk konserververade champinjoner och sparris men insistera på att köpa färsk ananas??
Mycket god kycklingrätt. Använde färska sparrisar från egen odling samt färska champinjoner som stektes upp först. Med färska ingredienser istället för burk- mat är den värd 5 stjärnor, men då blir den ej så snabb att tillaga.
En god matträtt, enkel att göra. Även god att ha i matlåda dagen efter. Kommer att göra den flera gånger, tog lite mera av både svampen och sparrisen.

Liknande recept