Mazarinfyllda äpplen

Drömmgott helt enkelt! Hela ungsbakade äpplen med en len kaneldoftande mandelfyllning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 medelstora äpplen
  • 1 fryst smördegsplatta rektangulär
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 1 finriven bittermandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugn på 175°
  2. Fyllning:
  3. Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda med bittermandeln, socker, kanel, ägg och grädde. Blanda i smöret.
  4. Kärna ur och skala äpplena. Sporra remsor av smördegen ca 1cm breda. Skär till två remsor per äpple och lägg i kors.Lägg på ett äpple på varje kors och fyll dom med smet. Vik upp degremsorna runtom och nyp ihop på toppen. Pensla med uppvispet ägg.
  5. Placera äpplena i en smord elfast form. Ringla resterande smet runt formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera gärna vaniljvisp eller vaniljsås till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…