Mazarinkaka med kiwi

En härlig kaka som passar att serveras med grädde. Kakan är lätt att göra och resultatet är läckert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 4-5 kiwi
  • 1 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
  3. Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter med löstagbar botten. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
  4. Toppa hela kakan med skalad kiwi skuren i skivor.
  5. Värm aprikosmarmeladen i en liten kastrull på spisen eller i mikron. Låt den svalna något.
  6. Täck sedan kiwin med ett lager aprikosmarmelad.
  7. Låt den stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…