Melonglass med pistaschnötter

En krämig korsning mellan glass och sorbet som måste provas! Har du ingen glassmaskin kan du hälla massan direkt i formen och ställa in i frysen. Rör i massan en gång i timmen tills den blivit tjock och krämig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 3 dl socker, 175 g
  • 1 cantaloupemelon
  • Skal och saft från 2 limefrukter, ekologiska
  • 50 g osaltade pistaschnötter

Gör så här

  1. Koka upp grädde och socker och rör tills sockret har smält. Ta blandningen från värmen. Låt kallna. Halvera melonen och ta ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare. Tillsätt gräddblandningen samt limesaft och -skal och mixa till en slät massa. Hacka pistaschnötterna.
  2. Lägg det mesta av nötterna i melonmassan, spara resten av dem till garnering. Häll massan i en glassmaskin och kör tills massan blivit tjock och krämig. Häll över glassen i en plastform med lock, ställ in i frysen och frys den i 4-5 timmar.
  3. Servering:
  4. Skopa upp glassen i serveringsglas eller -skålar och toppa med lite hackade pistaschnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…