Mexicanskt Ris

Toppengott till kyckling

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 3 dl arborioris
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 ½ dl krossade tomater
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Krossa vitlöksklyftan. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. fräs löken, vitlöken och paprikan i oljan tills den mjuknar utan att få färg.
  2. Rör ner riset och låt det fräsa med och bli glansigt. Häll på buljongen och sjud på svag värme i 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det kokar torrt.
  3. Rör ner tomatkrosset, smaka av med salt och peppar och sjud ett par minuter. Servera med riset garnerat med en uppslitsad och urkärnad chili.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…