Mexikansk kycklingschnitzel

Kycklingfiléerna har en god och knaprig panering av ost, nötter och örter - ett gott sätt att servera kyckling. Från kortserien Lev Bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl skållade och skalade mandlar
  • 2 ½ dl hackade korianderblad
  • 2 ½ dl ströbröd
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • 2 äggvitor
  • 2 ½ dl fullkornsmjöl
  • 2 stora kycklingbröstfiléer, ca 600 g
  • Garnering:
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg pumpafrön, mandel och koriander i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är finhackat. Blanda mandelblandningen med ströbröd och parmesanost.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop äggvitorna i en skål och lägg mjölet i en annan skål.
  3. Lägg kycklingfiléerna på en ren arbetsyta och halvera dem på längden till fyra tunna filéer. Lägg varje filé mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba. Hetta upp bakplåten i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd varje kycklingfilé i mjöl, sedan i äggvita och till sist i ströbrödsblandningen, så att filéerna täcks helt av panering. Skaka av överflödig panering. Lägg de panerade kycklingfiléerna på plåten och ugnsstek 10 minuter.
  5. Vänd filéerna och stek ytterligare 10 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Garnera filéerna med citronklyftor och servera, gärna med ugnsbakade potatisklyftor och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…