Mexikanska köttbullar i chilisås

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här köttbullsreceptet: "Mexican Meatballs with Chili Sauce".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • Chilisås:
  • 1 msk matolja
  • 1 dl finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk kummin - väl stötta i mortel
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1½ msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop ovanstående ingredienser.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör köttbullar som brynes lätt i smör.
  4. Lägg köttbullarna i chilisåsen.
  5. Låt dem puttra i ca 20 - 25 minuter.
  6. Servera med ris eller med majsbröd.
  7. Chilisås:
  8. Bryn lök och vitlöksklyftan.
  9. Tillsätt sedan resterande ingredienser.
  10. Sänk värmen.
  11. Koka sakta i ca 15 minuter.
  12. Späd med 2 dl vatten.
  13. Låt allt koka upp igen.
  14. Tillsätt köttbullarna och låt allt koka enligt ovan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…