Midsommar-matjessill

En mycket god röra som är ett måste för oss på självaste midsommarafton. Serveras med nykokt nypotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 burkar matjesill á 200 g (klippta i små bitar)
  • 2 stora finhackade rödlökar
  • 2 knippe dill (finklippt)
  • 1 stor purjolök (Skuren i små bitar)
  • 1 stor finhackad röd paprika
  • 2 burkar crème fraiche (á 2 dl)
  • 3 cl grädde (en skvätt)

Gör så här

  1. Blanda allt utom crème fraiche och grädde, dagen innan midsommarafton. Låt stå och dra över natten i kylskåp.
  2. På självaste midsommarafton tillsätts crème fraiche och grädden, blandas väl. Efter tycke och smak kan mer crème fraiche eller grädde tillsättas.
  3. Servera med kokt nypotatis och ett gott knäckebröd.
  4. Och givetvis till efterrätt, färska jordgubbar med glass och grädde.

Kommentarer

Denna röra, fast mindre sats, gjorde jag idag för att prova inför midsommar. Den blir ett måste på midsommarbordet. Var fantastisk god och ¨plus för ett enkelt recept. Trevlig Midsommar Muminnilla
Detta testar jag på buffebodet till Påsk eller till Midsommar ! Låter Supergott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…