Mina fyllda fläskrulader

Goda rulader fyllda med ädelost, äpple och katrinplommon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 tunna skivor skinka eller bogfläsk
  • 1 äpple i klyftor
  • Katrinplommon
  • Ädelost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 msk smör
  • Malen ingefära
  • Sås:
  • 2 dl sky
  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • 1-2 msk maizena eller arrowrot

Gör så här

  1. Banka ut köttskivorna något. Krydda med salt, peppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta, ett katrinplommon och lite ädelost på varje köttskiva och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör runt om så de får fin färg. Slå på buljongen och låt eftersteka ca 20-25 minuter under lock. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan.
  3. Låt skyn koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  4. Red av såsen med maizena eller arrowrot utrört i lite vatten.
  5. Lägg tillbaka ruladerna och låt det hela bli varmt.
  6. Servera med kokt potatis och någon grönsak.

Kommentarer

Detta var jättegott, evaldo! Kan känna smaken i munnen än. Mumsfilibabba,

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…