Mini-glassbomber

Vaniljglass fylld med hallonsås och doppad i choklad .. Mums! Här beräknas två glassbomber per person.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • Ca 4 msk färdig glassås (hallonsmak)
  • 300 g mörk choklad 70 %
  • Garnering:
  • Citronmeliss
  • Hallon

Gör så här

  1. Klä 8 små fryståliga glas eller formar med plastfolie.
  2. Ta ut glassen ur frysen, rör den mjuk. Bred ut hälften av glassen i formarna. Ringla i glassås och täck med resterande glass, se till att få en jämn yta. Ställ i frysen över natten.
  3. Hacka och smält choklad över vattenbad. Ta ut glassformarna. Stick en gaffel i botten av glassen, vrid och ta ut ur formen. Doppa snabbt i chokladen, ställ alla glassbomber på ett fat i frysen (du kan eventuellt behöva smälta om chokladen mellan varven).
  4. Låt stå i rumstemperatur 3-5 minuter före servering. Dekorera med citronmeliss och servera med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…