Minibiskvier med Nescafé

Tips: Fyllningen till biskvierna kan bytas ut mot: 200 g Philadelphia cheese som blandas med 1 1/4 dl Dansukker Flor med chokladsmak, 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj och 1 msk kakaolikör. Eller blanda osten med 1/2 - 1 dl Dansukker Florsocker och 1 dl apelsinmarmelad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 äggula
  • 1 msk Nescafé + 2 tsk hett vatten
  • Garnering:
  • 100 g choklad, vit, ljus eller mörk
  • 15 g kokosfett
  • Ev 100 g finhackade nötter, mandlar eller kakpynt

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med ett finger så att kakorna får en slät, jämn form. Låt stå på plåten i 30 minuter innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 12 minuter. Låt kallna på plåten.
  2. Rör samman fyllningen:
  3. Blanda kaffe och vatten. Rör matfett och florsocker mjukt. Tillsätt vaniljsocker, äggula och kaffe och rör krämen slät.
  4. Spritsa fyllningen på kakorna. Ställ in i frysen i 15 minuter. Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen och därefter eventuellt i hackade nötter, mandlar eller kakpynt. Förvaras i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr