Minicheesecakes med ingefära

Smaken av ingefära ger en härlig krydda till de här söta minicheesecakesen. De är enkla att göra och perfekta när efterrätten behöver förberedas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 g smör
  • 150 g digestivekex, ca 10 st
  • 1 tsk mald ingefära
  • Fyllning:
  • 200 g rumsvarm färskost, tex Philadelphia
  • 3/4 dl socker
  • 2 rumsvarma ägg
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl rumsvarm vispgrädde
  • Servering:
  • Färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret. Krossa kexen till smulor och slå över smöret. Tillsätt ingefäran och mixa till en smulig massa.
  3. Fördela smulorna i formarna och tryck till. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  4. Blanda färskosten med sockret till en krämig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa försiktigt i citronsaften och grädden.
  5. Fördela smeten i formarna. Grädda formarna mitt i ugnen i 20 minuter. Låt dem stå kvar och kallna helt på plåten. Ställ muffinsformarna sedan i kylskåp i minst 4 timmar.
  6. Dekorera med färska bär vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…