Minimuffins med citronfrosting

Ljuvligt söta men samtidigt lite syrliga minimuffins med dinkelmjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • Ca 4½ dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Frosting:
  • 200 g rumsvarmt smör, gärna osaltat
  • 2½ dl florsocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1-2 msk finrivet citronskal
  • Några droppar röd karamellfärg (kan uteslutas)
  • Dekorering:
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i taget, samt mjölken. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  3. Klicka ut smeten i små muffinsformar, gärna i en minimuffinsplåt. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka. Låt svalna på galler.
  4. Vispa smöret vitt i en bunke till frostingen. Tillsätt florsocker och grädde och vispa till en fluffig kräm. Tillsätt finrivet citronskal. Rör ner lite karamellfärg om så önskas.
  5. Bred eller spritsa frostingen på varje muffins. Dekorera gärna med ett blad citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…