Minipajer med grönkål

Populära pajer med grönkålsstuvning, Västerbottenost och nötter. Glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 75 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1-2 dl kesella
  • Grönkålsstuvning:
  • 250 g grönkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Ljus sirap
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning:
  • ½-1 dl kesella
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 125 g Västerbottenost
  • 75 g valnötter eller hasselnötter
  • Flytande honung

Gör så här

  1. Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i aluminiumformar. Nagga pajskalen med en gaffel och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalen i 10 minuter mitt i ugnen.
  3. Stuvningen:
  4. Koka grönkålen i vatten tillsammans med buljongtärningen ca 15 minuter. Fräs sedan den avrunna grönkålen i grädde. Tillsätt ljus sirap efter smak, krydda med salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.
  5. Fördela stuvningen i pajformarna men kom ihåg att lämna ca 1 cm upptill för äggstanningen.
  6. Vispa ihop kesella, ägg och mjölk. Häll 2-3 msk över varje minipaj. Toppa med riven Västerbottensost. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Strö hackade nötter över. Ringla över lite honung när pajerna serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…