Minisemlor med hallon och blåbär

Minisemlor fyllda med somrigt söta bär går alltid hem som smör i solsken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Florsocker till pudring
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl hallonsylt
  • Blåbärsgrädde:
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g blåbär
  • Eventuellt lite socker till bären

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och ljumma mjölken till fingervärme. Lös upp jästen i mjölken. Blanda socker, kardemumma,salt och mjöl och rör ner i degspadet. Tillsätt det mjuka smöret i klickar. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  3. Dela degen i 60 små bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
  5. Arbeta ihop mandelmassan med hallonsylten till en tjock smet. Skär av ett litet lock på bullarna och klicka eller spritsa i lite fyllning på varje bulle.
  6. Vispa grädden, mosa blåbären lätt och söta dem eventuellt med lite socker. Vänd ner blåbären i grädden och spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Sätt tillbaka locken, pudra med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…