Minnenas afton

En kycklinggratäng från 70-talet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling eller 4 kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • Smör
  • 250 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Sås:
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl portvin
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • Pilaffris el vanligt ris
  • Sallad

Gör så här

  1. Rensa kycklingen från skinn och ben alt stek kycklingfiléerna.
  2. Dela köttet i mindre bitar.
  3. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i strimlor och fräs i lite smör.
  4. Ansa och dela champinjonerna i bitar om de är stora. Fräs i lite smör. Pressa över vitlöken , krydda med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Gör såsen:
  7. Skala, finhacka och fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Rör i mjölet och spä med portvinet, vattnet och grädden. Lägg i buljongtärningen. Låt såsen koka lätt ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
  8. Lägg kycklingbitarna i en gratängform och fördela paprika och champinjoner över.
  9. Häll över såsen och sätt in i ugnen ca 15 minuter så det blir genomvarmt..
  10. Garnera med persilja.
  11. Servera med pilaffris eller vanligt ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept