Mintchokladkaka med grädde

Mint och choklad är väldigt goda smakkompanjoner. Här möts de i en ljuvlig chokladkaka. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • Ett par droppar pepparmyntsolja
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Riven kokos till formen
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ner ägg, socker och pepparmyntsolja. Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner detta i smeten.
  3. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter och strö den med riven kokos. Grädda kakan i 20-25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
  4. Servera med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…