Mjaddara

Orientalisk rätt från Damascus (Syrien).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl bruna eller gröna linser
  • 2 dl grov burghull
  • 1 gul lök
  • ½ msk salt
  • ½ msk 7- sortskrydda
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj och koka linser i ca 20 min.
  2. Skölj burghull och ställ åt sidan så länge.
  3. Skala och dela löken i tunna skivor.
  4. Bryn löken i hälften av oljan tills de få färg.
  5. Ta upp löken, ta vara på oljan som är kvar och ställ åt sida.
  6. Värm resten av oljan i en medel stor gryta.
  7. Tillsätt burghull, salt, kryddan, låt brynas i ca 5-7 minuter.
  8. Tillsätt linser i grytan häll i vatten i ca 2 cm ovanför ytan.
  9. Rör om blandningen lite försiktig.
  10. Koka med locket på i ca 15 minuter, och utan tills vätskan har förångats.
  11. Tillsätt oljan som är kvar (som löken stekts i) blandas lite försiktig.
  12. Vänd grytan i en stor serveringsfat , fördela löken över.
  13. Serveras med yoghurt-naturell och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…