Mjuk kaka med kaffe, pecannötter och lönnsirap

Detta är en spännande variant av den klassiska nötkakan, luftig och med utsökt smak av rostade pecannötter. Den söta och krämiga fyllningen har en mild arom av kaffe och lönnsirap.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 180 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk snabbkaffe löst i 1 msk hett vatten
  • 1 dl grovhackade pecannötter
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 tsk snabbkaffe löst i 1 msk hett vatten
  • 3 dl siktat florsocker
  • Pecannötter till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och klä 2 springformar med 20 cm i diameter.
  3. Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i sänder. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda ner kaffet och pecannötterna.
  4. Fördela smeten i de båda fomarna och jämna till ytan. Grädda kakorna gyllenbruna i ca 20 minuter . Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
  5. Stjälp upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.
  6. Gör fyllningen genom att röra smöret mjukt och tillsätta lönnsirap och kaffe. Sikta över hälften av florsockret. Rör samman till en jämn smet och blanda slutligen ner resten av florsockret i omgångar.
  7. Lägg upp den ena kakan på ett serveringsfat och skär bort det översta lagret så att ytan blir jämn. Bred ut knappt hälften av fyllningen på kakan. Lägg den andra kakan ovanpå och täck med resten av fyllningen.
  8. Garnera med hela pecannötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…