Mjuk pepparkaka med blåmögelost

De flesta gillar ju vanlig pepparkaka med mögelost. Här är en ny variant

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mörkt muscovadosocker +
  • 1 1/2 dl strösocker (Alternativt 2 1/2 dl brun farin)
  • 3 ägg
  • 2 dl Kesella, mager
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • blåmögelost
  • Garnering:
  • Valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en form ca 30x24 cm. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen och rör kraftigt. Tillsätt kesellan. Blanda kryddorna och bakpulvret med mjölet. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med russin. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min. Låt svalna. Skär i små munsbitar och hyvla/bred på blåmögelost. Garnera med valnötter. Servera som snittar till glöggen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…