Mjukostpastejer

En god liten minipaj till kräftskivan m.m.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr kallt margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning.
  • 250-300 gr mjukost naturelle
  • 2 st ägg
  • 2 tomater
  • basilika

Gör så här

  1. Gör en pajdeg av ovanstående ingredienser, gärna i matberedare.
  2. Rulla ut degen till en längd, dela i 14 bitar. Tryck ut i aluminiumformar.
  3. Blanda mjukost och ägg. Fördela i formarna. Skiva tomater i tunna skivor och lägg en skiva på varje form, toppa med basilika.
  4. Grädda i 225 grader, i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
  5. Servera pastejerna ljumna som förrätt eller till soppa eller sallad.
  6. Mitt förslag är som en rätt i ex buffe som till kräftskivan.

Kommentarer

tycker det är konstigt att man ger ett recept bra betyg o sen gör om det.....????
går de här bra att frysa?
Jag testade ditt recept fast gjorde om lite. använde dinkelmjöl och stora muffins formar, så minipajerna blev lite större. fyllde med stark mjukost, hackade ner rödlök, purjolök. Tillsist rev jag över en ganska stark ost samt hädde över äggstanning, gräddade i ca 25 minuter-det blev kanongott!! Ska ha dem till kräftskivan på lördag o tänkte använda kräft el räkost i....borde bli lika gott =) Tack för ett bra recept

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…